HTML

Teveli Petra Blogja

Friss topikok

  • Sly Sparrow: Szia Petra! Gratulálok Neked az olimpiai szereplésedhez, nagyon meglepődtem, mikor hallottam, h ki... (2008.08.24. 18:18) Peking 2008 III
  • Anemjóját: Szia, Petra! Egyik kedves főszponzorodnak :-) köszönhetően értesültem róla a minap, hogy versenyze... (2008.08.15. 13:34) Peking 2008
  • domadoma: Hajrá Petra! (2008.08.12. 11:37) Peking 2008

Linkblog

Archívum

2008.08.13. 03:35 Teveli Petra

Peking 2008

 

Sziasztok!
 
Immáron harmadik napja itt vagyunk az atléta csapattal. Az átállás alakul, jókat alszom eseténként, bár az elalvás nehézkesebb és meg napközben is el-el kap az álom. Érthető, néhány nap még kell, hogy teljesen akklimatizálódni tudjank. Ja és a klíma. Első nap a beígért „párás, alig látom a szemközti épületet” időjárási körülmények vártak. Aznap este átsöpört rajtunk a monszun. Hatalmas zuhé, ám másnapra szuper, szellős, kevésbé párás idő volt.
Ma, 12-en már sokkal melegebb időre ébredtünk, tehát amint látjátok abszolút kiszámíthatatlanok a napok időjárás tekintetében.
Na de vissza az elejére. A repülőút kellemes volt, csak úgy elrepült az a 9 óra. Sokat cseverésztünk a többiekkel és ismerkedtünk a többi sportolóval, birkózókkal, kajak-kenusokkal utaztunk. A gépen rajtunk kívül még néhány magyar szurkol volt, akik az altéta lányokról is, többek között, csináltak egy csoportképet. A gép amúgy csupán negyedik volt megtöltve, tehát amint alvásra került a sor mindenki keresett magának egy kényelmes kettes vagy hármas ülést és lepihent. Őszintén elég nehéz volt elaludni, kb. 3 x 1órát tudtam szundítani.
Pekingbe való érkezésünk pontos volt és elég gyorsan meg is érkeztünk a faluba. Az OLIMPIAI FALUBA! Hihetetlen! Aztán elfoglaltuk szobáinkat. Amint már beharangozták nagy többemeletes házakról van szó, de egyáltalán nem tömény és visszariasztó. Az atléták a 8.emeleten vannak elhelyezve, én egy apartmanban 5 másik futólánnyal,azon belül is egy szobában edzőtársammal, Papp Krisztával. A környezet nagyon rendezett, gyönyörű kertépítészeti alkotás, amit tájépítészként örömmel szemlélek.
A falu nagy de nem bejárhatatlan két lábon. El van látva, mint egy igazi falu, nagy közös étterem, kis üzletek, posta bank, stb. Ezt kicsiben megtapasztalhattam az Universiadekon, na de itt aztán tényleg minden a sportolóért van, ingyen és amennyire csak szükséged van.
Edzéseimet reggelente végzem, ezzel is segítve az átállást, meg persze a versenyre való készülést, ami ugye 17-n reggel f8kor lesz. Izgi, már mindjárt itt van! Edzések alkalmával láttam már sorstársakat, már ami a maratont illeti, a nagy japán favortiok ott köröztek mellettem. Számtalan gyalogló is akkor edz, mert ugye ezek a hosszú távok reggel lesznek mind megrendezve.
Az olimpia eseményeit főként mi is csak képernyőn tudtuk követni, tegnap azonban kijutottam judóra, ahol Bacskó Bernadett küzdött a továbbjutásért. Izgalmas volt, végül 7.lett. szerencsém volt, hogy a többi judós mellé sikerült leülnöm, így néhány szabállyal is tisztába lettem hirtelen. Láttam egy egykori magyar judós meccsét is, aki ausztrálként küzdött itt már, mivel oda ment férjhez.
Ma pihenősebb napom van. Voltak egyedi pillanatok, pl. amikor ebédre menet találkoztunk Frankie Frederics-el, többszörös olimpiai ezüstérmes sprinterrel vagy amikor Wilson Kipketerrel a világcsúcstartó 800-as futóval, természetesen a fotózás sem maradhatott el.
Este pedig megyünk a szurkolói táborba látogatásra.
 
Mára ennyit, hamarosan érkezik a folytatás.
üdv.
mindenkinek!

3 komment

Címkék: olimpia futás peking


A bejegyzés trackback címe:

https://tevelipetra.blog.hu/api/trackback/id/tr96613574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsanzi 2008.08.13. 09:03:00

Hello Pepi,

örülök, hogy ilyen jól alakul a heted. A szurkoló csapatunk már nagyon készül a hétvégére! Hajrá, tesókám!

Zsani

Sudika 2008.08.13. 22:11:58

Szia,

mi meg szurkolunk itthonról, és olvassuk amit írsz ;) Nagy hajrá és 1

Balázs

Anemjóját 2008.08.15. 13:34:46

Szia, Petra!
Egyik kedves főszponzorodnak :-) köszönhetően értesültem róla a minap, hogy versenyzel az olimpián. Már önmagában ehhez is gratulálok! A hétvégén szorítok neked! Fuss, Petra, fuss!
Feleki Zoli
süti beállítások módosítása